Friday, November 07, 2008

Γειά σου Ομπάμα αλάνι




Χαιρετώ σας, φίλτατοι τσουτσουνοκαλλιεργητές καθώς και λάτρεις παλαιών ξεχασμένων παγανιστικών θρησκειών. Πολλοί μήνες απουσίας, πολλά καινούρια πράγματα. Όταν τελικά απομακρύνεσαι από ένα χώρο ιδεών, τελικά είναι δύσκολο να επανέλθεις. Η αναπροσαρμογή είναι σαφώς πιο ανώμαλη από την προσαρμογή, γιατί αυτή τη φορά πρέπει να δώσεις μεγαλύτερο αντίτιμο στον Χάροντα για να πας στα Ηλύσια Πεδία (ξέρετε, αυτά με τα πολλά ηλεκτρονικά και τα ποδοσφαιράκια στο δεύτερο όροφο). Πολλά θέματα τα οποία μπορείς να θίξεις ξεκινώντας από την ταρίχευση όρχεων νεροβουβάλων (εάν κρίνεται κοινωνικά & ηθικά σωστό) μέχρι και την απομόνωση των διαδικτυακά εξαρτημένων ατόμων.

ΟΜΩΣ!!!

Το σημερινό θέμα που επέλεξα είναι ένα πρόβλημα(;) που μαστίζει την ανθρωπότητα από την στιγμή από την στιγμή που ο πρώτος πίθηκος κατέβηκε από τα δέντρα και άνοιξε μαγαζί με καλλυντικά (ναι ναι, οι γκόμενες από τότε βαφόντουσαν). 'Εχούσης χιλιάδων ονομάτων σε εκατοντάδες γλώσσες, σύγχρονες, παλαιές, μεσαιωνικές, βυζαντινές, αρχαίες, η ΒΛΑΚΕΙΑ είναι μια καθαρή, μια αγνή μορφή ενέργειας που ωθεί την ανθρωπότητα στα άκρα, στην πρόοδο αλλά και στα Τάρταρα. Καταρχήν σαν θετικό μυαλό, οφείλω να προβώ σε μια πρόχειρη κατηγοριοποίηση :

Α) Βλακεία με την έννοια της ανεγκέφαλης, της μη σθεναρά σκεπτόμενης πράξης : π.χ. είσαι με φιλαράκια, έχετε πιει ότι έχετε πιει και σου φαίνεται καλή ιδέα να σκαρφαλώσετε σε κουτί της ΔΕΗ για να βγείτε μια φωτογραφία. Η δυναμική της ισορροπίας σου βρίσκεται στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να γίνεσαι βάρος στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου αλλά και μπελάς των γιατρών στο τοπικό εφημερεύον νοσοκομείο.

Β) Βλακεία με την έννοια του νοητικού επιπέδου (π.χ. αυτός είναι βλάκας || μαλάκας ~ έχουν την ίδια ρίζα {μαλάκας ~ μολόσκω || βλόσκω ~ βλάκας}) : πρόκειται για μια πιο πάγια, περισσότερο απλωμένη χρονικά κατάσταση στην οποία ο φίλος μας ο μαλάκας ή , εάν θέλετε, ο μαλάκας φίλος μας υποπίπτει διαρκώς σε καταστάσεις ανουσιότητας, ανωριμότητας, ανεπάρκειας, ανικανότητας και πολλές άλλες που ξεκινάν από το γράμμα Α.

Η ουσιώδης διαφορά δεν κείτεται στην εξάρτηση της έννοιας από τον χρόνο ως μετρική στάθμη αλλά από την αντιληπτική ικανότητα του ατόμου που πράττει βλακωδώς. Φυσικά σε όλο αυτό το πανηγύρι, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον βασικότατο παράγοντα της διαφορετικής θεώρησης της βλακείας από άτομο σε άτομο. Η διαφορά του βλάκα από τον έξυπνο βρίσκεται στην μικρή αλλά σημαντικότατη λεπτομέρεια του γίγνεσθαι. Εδώ και πολλά, πολλά, πολλά x 10 χρόνια υπάρχει ένας απίστευτος φασισμός με τα έξυπνα άτομα που θέλουν να πράττουν βλακωδώς. Η σοβαροφάνεια και οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές επικρίνουν διαρκώς τα άτομα αυτά, στολίζοντας τους με σχόλια όπως "δεν θα καταφέρεις τίποτα με το να κάνεις σαν χαζός, γιατί παιδί μου κρεμάστηκες από το πολύφωτο, έλα ρε φίλε μην τα κάνεις αυτά μας βλέπουν οι γκόμενες, μην φωνάζεις εδώ είναι κυριλέ μαγαζί, και σου το έχω πει 3000 φορές Δρ. Φονμεσμερμιτστάιγκερ δεν γίνεται να κάνεις πάρτυ με τους φίλους σου στον εξωμοιωτή αντι-βαρύτητας".

Η βλακεία είναι μια εναλλακτική απάντηση στην επιβολή κοινωνικών νορμών και κανόνων. Όντας ένας περήφανος κύρηκας της νοητικής πεοπαλινδρόμησης (της χειρονακτικής είναι όλος ο ανδρικός πληθυσμός, σε ευχαριστώ Jenna Jameson, Brianna Banks και τα υπόλοιπα κορίτσια), νομίζω πως η βλακεία είναι η αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να απελευθερωθεί από τα δεσμά της ρουτίνας και της καθημερινότητας, αλλά και κρώξει διαφορετικά από το υπόλοιπο σμήνος. Η βλακεία θα μπορούσε άνετα να εξισωθεί με την μουσική, καθότι έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα : την μοναδικότητα της πράξης (Κάθε άτομο δεν μπορεί να αναπαράξει με τον ακριβώς ίδιο τρόπο μια ηλίθια πράξη, φέροντας πάντα τα ίδια αποτελέσματα ~ Βίβλος της Μαλακίας : Χαίρε Ηλίθιε Κεφ. 4), την έμπνευση και τον αυτοσχεδιασμό. Μια ηλίθια πράξη σφραγίζεται πάντα από τον δράστη και σχεδόν πάντα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που βρίσκει την πράξη εμπνευσμένη και προσπαθεί να την αντιγράψει, άλλες φορές επιτυχώς και άλλες φορές όχι.

Η βλακεία δρα σε πολλές περιπτώσεις και σαν αγχολυτικό, αφού το αποτέλεσμα στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχει σημασία. Τοιουτοτρόπως, καταφέρνουμε να αφαιρέσουμε τον παράγοντα άγχος ποσοστιαία από την ζωή μας, ενώ παράλληλα διασκεδάζουμε και περνάμε καλά. Το πόστ είναι αφιερωμένο σε όσους έχουν κλάσει δυνατά στην ώρα της Κυριακάτικης Λειτουργίας, σε όλους όσους την πέφτουν σε γκόμενες στα
bar, σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται τόσο για το εξωτερικό image τους και φυσικά στον μεγαλύτερο βλάκα όλων των εποχών (δεν ξέρω ποιος είναι αλλά αφού υπάρχει ο εξυπνότερος, σίγουρα θα υπάρχει και ο βλακωδέστερος). Βέβαια άμα το καλοσκεφτείς θέλει πολύ εξυπνάδα για να κάνεις μια τεράστια βλακεία, καθότι ο έξυπνος καταλαβαίνει πλήρως τις συνέπειες της βλακείας του. ΑΡΑ καταλήγουμε ότι οι μεγαλύτεροι μαλάκες δυνητικά ήταν τα μεγαλύτερα μυαλά της Ιστορίας, αφού μόνο αυτοί μπορούσαν να σκεφτούν κάτι το ηλιθιωδώς εφυές.

Los boulos τώρα γιατί με περιμένει και ο Περίεργας.



8 comments:

ntetzevou said...

ή το εφυωδως ηλιθιο;

ομολογω οτι το κινεζικο κομικ στ'αριστερα με καυλωσε χωρις λογο ;Ρ

Rozakas said...

ιαπωνικό είναι βρε jackass

Zero Design said...

Rozaka to blog sou einai ena akoma margaritari se mia thalassa apo skata :D

Keep it up!

Krima pou den to eixa anakalipsei poio nwris kai krima pou esvisa to stratiwtiko mou blog :(

Zero Design said...

Episis mias kai ksekinises me geia sou obama alani, des ena diaxroniko post http://georgeisyourman.blogspot.com/2004/12/blog-post_20.html apo enan sinonomato sou.. 4 xronia exoun perasei.. 4 xronia i idia malakia ston eggefalo to kathe ellhna.

Kai des kai to teleutaio southpark plz.. MOB MENTALITY! Leksi kleidi! ;)

ds said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Epitelous.
In Donime Rozakarum.
RoZ Buttplugged

ntetzevou said...

οτι κι αν ειναι καυλωτικο ειναι

Anonymous said...

gia ena prama boroume na eimaste sigouroi oti dn exei telos, h anthrwpinh vlakeia. akomh k to sympan, paizetai.

tade efh Einstein (se elevtherh metafrash doMatas)