Thursday, January 04, 2007

Genesis



Και ναι μετά από χιλιάδες παροτρύνσεις του μεγάλου διαδικτυακού κοινωνιολόγου Ίωνα Πάγκαλου, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω και την γέννηση του δικού μου blog. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, εμπνευστής δεν ήταν ούτε ο Ίωνας De Niro, ούτε και τα εξαιρετικά blogs που αναφέρω στην sidebar. Ήταν το blog ενός στενού φίλου μου, του Παύλου Πάντου. Για διάφορους λόγους δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω το url του blog του, γιατί ίσως και να το προτιμώ έτσι πιο underground, κάτι που τελείωσε πριν καν ξεκινήσει.

Όπως είναι λογικό, όταν ξεκινάς κάτι τέτοιο δεν γίνεται να περιμένεις να έχει ανταπόκριση. Ειλικρινά δεν έχω καμία ιδέα για το τι posts θα κάνω στην συνέχεια, για το τι θέματα θα θίξω / αναλύσω. Όπως συνηθίζεται, το πρώτο post σε ένα blog είναι χαοτικό. Δεν ξέρεις τι θα επακολουθήσει. Ίσως και να τα λέω λίγο πιο δραματικά από όσο είναι στην πραγματικότητα, όμως δεν παύεις να ξεγυμνώνεσαι κάθε φορά που διατυπώνεις κάτι σε ευρύ κοινό. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν με ενόχλησε η διαδικτυακή γύμνια οπότε και συνεχίζω.

Στο πρώτο μου (και παρθενικό ;) post, πραγματικά θα ήθελα λίγο να θίξω τους λόγους που μπορεί να έχει κάποιος , όχι για να γράψει, αλλά για να ξεκινήσει να γράψει ένα blog (γενικά μου αρέσει να ακριβολογώ παρά πολύ καθότι αποφεύγονται παρερμηνείες και ως γνωστό, ενός κακού μύρια έπονται). Υστέρα από αρκετό καιρό ουσιαστικής διάδρασης με φίλους bloggers, εντόπισα τις εξής ομάδες :

Α) Bloggers που κανονικά δεν θα έγραφαν blog, αλλά βρίσκονται σε μέρη μακριά από φίλους και οικογένεια. Συνήθως αυτοί σπουδάζουν εξωτερικό ή είναι φαντάροι. Τα blogs τους είναι συνήθως κωμικές περιγραφές τραγικών καταστάσεων.

Β) Bloggers που έχουν μέσα τους το σαράκι του blogger / news poster. Ασχολούνται με άπειρα θέματα.

Γ) Bloggers συνεπαρμένους από άλλους bloggers. Όπως έχουμε πει, όλα τα πράγματα σε αυτή την ζωή μπορούν να αναχθούν σε μόδα.

Δ) Bloggers που τους αρέσει να σβήνουν τα φώτα, να αφήνουν ανοιχτή μόνο την οθόνη του υπολογιστή τους, να βάζουν μια playlist στον player που χρησιμοποιούν και να γράφουν (ο γράφων ανήκει σε αυτή την ομάδα).

Ε) Bloggers που γράφουν για ένα συγκεκριμένο σκοπό, είτε πολιτικό είτε πολιτισμικό κτλ.

Η παραπάνω κατηγοριοποίηση χρήζει λεπτομέρειας και περαιτέρω ανάλυσης. Επίτηδες όμως τα αναφέρω χονδρικά για να εξάγω κάποια αποτελέσματα. Πέραν της ομάδας Ε (όχι της γνωστής ομάδας Ε), των οποίων το blog έχει κάποια χρηστικότητα – συνήθως επαγγελματική - άμα το καλοσκεφτείς οι υπόλοιπες ομάδες απλά δεν έχουν κανένα όφελος από τη όλη διαδικασία. Οπότε ποιος μπορεί να είναι ο πραγματικός λόγος για να σε εξωθήσει στην σύνθεση ενός blog; Προσωπική προβολή; Αυταπάτες ότι έχεις κάτι σημαντικό να πεις που θα ενδιαφέρει κόσμο; Αρχέγονη αγνή βαρεμάρα ; Το γεγονός ότι μικροί θέλαμε να κρατήσουμε ημερολόγιο και για κάποιο λόγο δεν το κάναμε; Πραγματική μοναξιά ; Κραυγή για προσοχή ; Όποιος και να είναι ο λόγος, το παραδέχομαι, το blogging είναι κάτι πολύ όμορφο και ενδιαφέρον. Εξάλλου δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη παρέα για να πιεις τον πρωινό καφέ σου (ναι ναι εντάξει, η Jolie και η Belucci είναι καλύτερη παρέα) αλλά και αυτός είναι ένας εξίσου όμορφος τρόπος, δεν νομίζετε;

Τέλος πάντων, καθότι πρώτη καταχώρηση είναι φυσιολογικό το ηλεκτρονικό γραπτό μου να έχει σαφώς πιο προσωπικό χαρακτήρα από τα posts που θα ακολουθήσουν(ευελπιστώ δηλαδή) για να μην πεθαίνετε από ανία και οι 5 αναγνώστες μου.

Ήδη έχω γράψει πολλά σύμφωνα με τον Οδηγού του Φτωχού πλην Τίμιου Έλληνα Blogger. Πάω να φτιάξω το διαδικτυακό μου προφίλ, μπας και πιάσω κανένα διαδικτυακό γκομενάκι και κάνουμε διαδικτυακό βουρντουάζ - νταβαντούρι. Lights, camera, action …

Υ.Γ. Το πρώτο αυτό post είναι αφιερωμένο στους εξής ανθρώπους:
*στον Ίωνα Πάγκαλο (a.k.a. B.M., Blog Master),
*στον Κων/νο Πουλιάδη & Κώστα Παππά (a.k.a. οι εταίροι Καππαδόκες),
*στον Παύλο Πάντο (τον άνθρωπο που με πήγε στον Λέντζο),
*στον κ. Αναστάσιο Κεσσόπουλο, για πολλούς και διάφορους λόγους,
*σε όλους τους γνωστούς μου που με ανέχονται καθημερινώς,
*σήμερα ειδικά στην Αλέκα του Τρωικού Πολέμου (ξέρει αυτή).


8 comments:

Anonymous said...

Einai parapano apo megali timi na afino to proto comment gia auto to blogging masteriece pou onomazetai "roz unplugged". Polloi elegan otoi den tha sinevainai pote, alloi xleuazan kai mono tin idea, alla telika opos exei pei kai enas polli megalos sofos: "O,ti koroideueis.. ta louzesai." Pote den xereis ti tha postarei auti i mathimatiki dianoia pou onomazetai Roz. Pragmatika i apoxrosi pou dinei ston tomea of Applied Sciences and akrivos to xroma pou ipodilonei to onoma tou:" Roz: Innocent?, Sexy?, Teasing?, Intruiging?, Fancy? or Fru Fru balletou?"... Take your pick giati one man can do it all. Tha mporouse na pei kaneis that this is Roz's gift to the world( kai otan leme "world" ennooume olous tous koinous mortal/inferior life forms. Anyway epeidi tha mporousa na grafo gia kanena dioro akoma pao na vro kamia asxolia giati edo pera einai kai treis i ora to proi kai den me pianei ipnos...

Achilles said...

Καλώς ήρθες και εσύ στο κλάμπ (αλήθεια τα Goody's βγάλανε καινούριο ΤΕΡΑΣΤΙΟ κλαμπ σάντουϊτς; )

Αν μου επιτρέπεις, υπάρχει άλλη μια κατηγορία bloggers αυτοί που γράφουν καθαρά για τον εαυτό τους, χωρίς να ζητούν επικείμενους αναγνώστες. Φυσικά εμείς οι ψωνάρες δεν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, είναι ωστόσο γεγονός ότι υπάρχουν κ αυτοί (περίεργοι ανθρωποι Btw...)

Εσύ Γιωργάκη πρεπει απλά να αλλάξεις το κατεστημένο γύρω από το όνομά σου που περιγράφεται με το πολύ γνωστό πλέον "I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you.... "
Όχι ότι δεν τα λές καλά αλλά σίγουρα τα "χορεύεις" καλύτερα...

Welcome friend :)

Rozakas said...

Thanks για τα καλά σας λόγια both, αν και Αχιλλέα νομίζω η 4η κατηγορια εμπεριέχει την κατηγόρια σου. Προσωπική άποψη, κάνοντας ενα blog σιγουρα ζητάς κοινό. Το κατά πόσο μεγάλο κοινό ζητάς ειναι αυτό που θα σε καταχωρήσει στις ιστορικές ψωνάρες.

Καλώς σας βρήκα :)

Btw σε πρόσθεσα και στα blonGZ links. FFS σε είχα ξεχάσει , διάσημε Τσουτσουνάμι (ως ορισμένος απο τον X-RaY)

Anonymous said...

Μου άρεσε αυτό που έκανες. Πλέον θα διαβάζω κείμενά σου μεγαλύτερα απο μια γραμμή στο MSN... Είναι βέβαια λιγότερο προσωπική επικοινωνία, κι εσύ πάντα θα αξιώνεις μια αυλή γύρω σου! Αναμένω τα posts σου, και ετοιμάζω αντίλογο, μια και συχνά διαφωνούμε. Φιλιά

Anonymous said...

gl me ton blog file RoZ, elpizw na to euxaristitheis to idio me tous anagnwstes sou kai ta keimena na einai panta endiaferonta kai poly pleura :p

Btw eimaste genimenoi tin idia imera i noticed.. 1st of April an k egw irtha 4 xronakia nwritera..

Looking forward to your thoughts..

Geroloofas said...

Ρε φίλος είσαι γεννημένος πρωταπριλιάτικα? Έεετσι εξηγούνται όλα..

Καλωσήρθες κι από μένα μικρούλη και μέγιστε, νεόφερτε και δάσκαλε Rozaka! Συμφωνώ με τον Master Kenobi για τη διάνοια φίλε. Και χαίρομαι που τη μοιράζεσαι μαζί μας! Shatter, Senbonzakura!

Σωστή η κατηγοριοποίηση..! Θα ήθελα να προσθέσω ένα "and/or" στην ομάδα Δ (χμμ.. Αυτοί άραγε πιστεύουν στον Osiris και το Ra?) ή, on second θοτ, και σε όλες τις υπόλοιπες πλην Ε:

Χάου αμπάουτ δε πίπολ λάικ μι, που έχουν συμφιλιωθεί με τη βλακεία του χιούμορ τους και αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν ως entertainment machines (a la Jack Black) for the masses, αλλά για τους λίγους που μοιράζονται την ίδια βλακεία??? Δε θέλω να σε θίξω, σε καμία περίπτωση, γιατί κι εσύ γέλασες με ένα δυό αστειάκια μου, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ νομίζω. Δε βγαίνεις να κάνεις stand up comedy, γιατί θα σου ζητάνε τα λεφτά σου πίσω. Οπότε το κάνεις blog και λες "Α, άμα δε σι αρές, κίνα κατ' αλλού!"

Νομίζω όλοι μας λίγο πολύ έχουμε μέσα μας λίγο ήβη. Εεεε.. Εε.. Απ' αυτό το τελευταίο, τελοσπάντων!

Καλωσήρθες και πάλι, σ' ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη και τις διδαχές σου. Κοντεύω να φτάσω Bankai και τότε τρέχα γιατί το Zanpaktu μου θα σε λιώσει..

ΒΑΝ-Κ...

zbouaerg said...

Μοτοπαναια, κράσαρε ο γαμοτζίλας και έχασα το κόμεντς που έγραφα.
Τέλος πάνδων, welcum και τα τέτοια και ευκαριζντώ για το προστήκη στες βλογλίενκς και καλά γραψίματα.
Να παίξουμε κανά σκάκι κάποτε.

ougk

Υγ. Οι άνθρωποι κάμουν βλογς για τους ίδιους λόγους που δημοσιεύουν κείμενά τους ή τα δίνουν σε άλλους να τα διαβάσουν and thats that.

Anonymous said...

In it something is. Thanks for an explanation, I too consider, that the easier the better ?